Home

Paul van der Linden studeerde aan het koninklijk Conservatorium te Den Haag blokfluit en barokhobo. In 1984 haalde ik het diploma uitvoerend musicus voor blokfluit onder begeleiding van Ricardo Kanji. 1986 was het jaar waar ik bij Ku Ebbinge afstudeerde voor barokhobo.

Tijdens mijn beginjaren barokhobo(1981) is mijn interesse in de instrumentenbouw begonnen.
In die jaren zijn aan het conservatorium door o.a. Frederick Morgan en Bruce Haynes diverse cursussen gegeven.
In aansluiting hierop heeft het Conservatorium met medewerking van o.a. Ricardo Kanji een eigen werkplaats geopend .
Veel collega instrumentenbouwers hebben hier hun weg gevonden zoals ; Jacqueline Sorel, Adri Breukink, Peter van der Poel en diverse anderen.
De eerste 10 jaren lagen de werkzaamheden hoofdzakelijk bij de blokfluitbouw.
Vanaf 1990 verschoof de interesse steeds meer naar de barokhobo. Dit omdat ik graag wilde maken wat ik het meeste speelde tijdens mijn concertpraktijk. Sinds 2000 bouw ik daarom alleen nog maar hobo’s.

Sinds 1984 heb ik bij vele barokorkesten gewerkt als barokhoboïst en soms als blokfluitist.

Een van mijn deelwerkzaamheden naast het bouwen en concerteren zijn momenteel de algehele organisatie van het Barokorkest Florilegium Musicum welke zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van koren. Hiermee voeren wij ongeveer 20-25 concerten per jaar uit. Deze werkzaamheden in de organisatie hebben soms tot gevolg dat geplande levertijden iets kunnen uitlopen.

Tot slot mag ik niet onvermeld laten dat een jarenlange vriendschap en samenwerking met Piet Dhont heeft geleid tot vele nieuwe inzichten en inspiratie. Hij is voor mij een van de nestors op het gebied van de historische hobobouw.